zaterdag 16 augustus 2014

Resolute vrouw met onbeperkte kennis en macht

New

Wie een gave actiefilm verwacht over het toenemen van het geestelijk vermogen, zal verrast worden. Of deze verrassing positief is, zijn de meningen over verdeeld. Deze film is behalve een gave actiefilm, namelijk niet alleen psychologischer dan de trailer doet vermoeden, ook heeft Luc Besson een stukje van zijn flair eraan toegevoegd (als te verwachten is van deze briljante en af en toe aparte filmmaker).

Nadat Lucy (Scarlett Johansson) een grote dosis van een nieuw soort drugs in haar aderen krijgt, flipt haar lichaam. Langzaamaan zal haar hersenvermogen toenemen en zal ze obstakels kunnen overwinnen; zowel in haar eigen lichaam als daarbuiten.
Alles wat dr. Norman (Morgan Freeman) in zijn theorie beschrijft lijkt waar te zijn: Lucy is de eerst (en enige?) persoon die zijn hypothese kan bevestigen. Maar wat moet je met die kennis en macht?

Scarlett Johansson lijkt van een niet al te pientere jongedame te gaan naar een resolute vrouw die alles op instinct doet. Lucy is wederom een personage die Johansson erg goed neerzet, waarbij ze gezichten van intelligente nieuwsgierigheid tot emotieloosheid laat zien.
Ook Morgan Freeman is weer fantastisch en kan zijn gefascineerde ogen niet van zijn tot leven gekomen studie afhouden.

Een hoog intelligent mens die niets en niemand in de weg laat komen. Kortom: geweldige actie die een stapje verder gaat. Dat gecombineerd met een goed concept én verhaal: pas maar op voor dit beeldschone monster.


****


Geen opmerkingen:

Een reactie posten