dinsdag 5 augustus 2014

Slimmigheidjes en magische woorden

Hercules
New


Slimmigheidjes en magische woorden: zo weet Hercules zijn legende hoog te houden. Neefje Iolaus (Reece Ritchie) verspreidt de mooiste woorden en de meest fantastische verhalen over de halfgod, maar verbergt hierbij dat Hercules niet in zijn eentje zijn mannetje staat. Herc wordt namelijk bijgestaan door profeet Amphiaraus (Ian McShane), beste vriend Autolycus (Rufus Sewell), half beest/half mens Tydeus (Aksel Hennie) en briljant en beeldschone boogschutter Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal). Hercules en zijn crew zijn maar één ding: huurlingen.
Ze gaan van koninkrijk naar koninkrijk om de vorsten een handje te helpen. Een bende “centauren” schept chaos en verderf in het land van Thracië en zal geëlimineerd moeten worden door een stelletje ongetrainde boeren en ijzerbewerkers. Als ze door de koning worden benaderd met een flinke zak goud, nemen Hercules en gevolg de taak graag aan. Maar de legende hooghouden valt niet mee.

Deze heerlijke actiefilm wordt gezelschap gehouden door een goed gedoseerd hoeveelheid humor. We missen echter de super gave actie die we van Dwayne ‘the Rock’ Johnson gewend zijn en de film moet het doen met een vrij oppervlakkig verhaal. Er is af en toe wel een hint van diepte gang te vinden, die maakt dan ook samen met de humor een hoop goed.

Een film die zeker entertainend is, maar waarvan je (helaas) niet te veel hoeft te verwachten.

***½


Geen opmerkingen:

Een reactie posten