vrijdag 18 april 2014

Bizarre Stunts en de Race der Races

New

Daar heb je er weer een hoor. Het is net Fast and the Furious nummer 7. En ook nog een gameverfilming, dat kan niet goed komen.
Niets is minder waar! Gelukkig maar. Deze film is highly enjoyable en heeft ontzettend veel humor. Het feit dat het een gameverfilming is, is als buitenstaander niet terug te zien. Als fan geniet je zeker van de referenties en geniet je van alle stunts, politieachtervolgingen maar ook het landschap herken je terug.
Ze hebben er daarnaast ook een mooi verhaaltje omheen geknutseld: streetracer Tobey Marshall (Aaron Paul) komt nog maar net uit de gevangenis en gelijk zint hij al op wraak. Dino Brewster (Dominic Cooper) is echter nergens bang voor, waarom zou hij? Hij is rijk, de beste streetracer in de verre omgeving en heeft het helemaal gemaakt in de grote stad als zakenman. Waar hij echter geen rekening houdt is Tobey’s nieuwe connecties: de charmante Britse Julia Maddon (Imogen Poots) die auto’s ook hoog heeft zitten. Het draait allemaal om die laatste race, de race der races: de Deleon. Om in Deleon te komen moet je eerst indruk maken op Monarch (leuke bijrol door Michael Keaton) met raceskills en trucks.

Nadat je voorbij je irritatie over Aaron Paul’s stem ben, zit je vaak te schaterlachen in de bioscoopstoelen. Je geniet van de snelle auto’s, bizarre stunts en de hilarische side-kicks.
Hoger dan mijn verwachtingen en een tripje naar de dichtstbijzijnde moviestore is de moeite waard, maar verwacht geen verhaal van de hoogste plank. Het blijft een film waar je gewoon lekker van kan genieten en niet veel over hoeft na te denken: ***½




Geen opmerkingen:

Een reactie posten