woensdag 16 april 2014

Schietgrage mannen en broederliefde

New

The Lone Survivor is een verhaal dat je gezien moet hebben, of eerder een film die je gezien moet hebben. Het verhaal is simpel: vier Amerikaanse soldaten in Afghanistan gaan op verkenningsmissie en moeten mogelijk iemand uitschakelen. Maar als hun schuilplaats wordt ontdekt door schapenherders moeten ze een beslissing nemen: ze laten gaan of doden? Nadat hun knagende geweten de herders hebben vrijgelaten, sprint een van de jongens naar het dorp. De vier mannen vluchten zo snel mogelijk de andere kant op want het zal niet lang zijn tot ze een compleet schietgraag dorp op hun dak krijgen.
Zoals gewoonlijk doet Mark Wahlberg (Marcus Luttrell) het fantastisch en weet hij de wat onbekendere Taylor Kitsch (Michael Murphy), Emile Hirsch (Danny Dietz) en Ben Foster (Matt 'Axe' Axelson) mee te slepen. Goed werk van allen!

De spanning sleept je mee. De broederliefde laat je verbluft naar het scherm staren. De schoten die ze elke keer raken, zorgen voor respect. En dan gebeurt er een wonder.
Ze doen in deze film niet aan poespas of extreem geweld: precies goed genoeg.
Misschien is deze film zo waardevol, omdat je inziet dat echte helden bestaan, en dit keer zijn dat niet de Amerikanen. Daarnaast weet je van te voren dat het waargebeurd is en nog eens kort geleden ook, namelijk in 2005.
Als klap op de vuurpijl laten ze bij de aftiteling nogmaals alle soldaten en helden zien, zowel de acteurs als echte foto’s. Waarlijk een kers op de taart!

May they rest in peace.



**** 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten