maandag 10 november 2014

Rustig, spannend, oncontroversieel en een goed geheel

New

Een bar, een pup, gevaarlijke wijken en de maffia. The Drop is een eigenzinnig verhaal waar je geboeid naar blíjft kijken.

Bob Saginowski (Tom Hardy) is een vriendelijke, simpele jongen, sociaal niet zo sterk maar erg intelligent. Samen met zijn neef Cousin Marv (James Gandolfini) runt hij een café die acht jaar geleden is overgenomen door de Tsjechische maffia. Daardoor is het café één van de drop bars geworden: op een door de maffia gekozen avond worden in het desbetreffende café geld gedropt door cliënten om zo de geheime circulatie van de maffia rond te houden. Elke avond, week of maand wordt er een café aangewezen die dan de drop bar is. Ondertussen vindt Bob een gewonde puppy in de afvalbak van een buurtbewoonster. Na voorzichtig contact, verzorgen ze samen de pup en besluit Bob de pitbull te houden. Nadia (Noomi Rapace) investeert haar kennis van honden en helpt een handje mee. Maar zit er niet meer achter de hond dan in eerst instantie het geval was? En is de kleine overval op Marv's Bar wel zo onschuldig? Wat is de rol van de Tsjechische maffia?

Deze verfilming van short story “Animal Rescue” van Dennis Lehane (Shutter Island, Gone Baby Gone) – die tevens de screenplay schreef – zit erg goed in elkaar en bindt losse eindjes samen. Hij verbindt twee compleet andere verhalen en maakt het tot één erg goed geheel. Bovendien werpt hij een schijn op waarin je meegaat tot het einde. Bob Saginowski is een erg mooi persoon, met name omdat hij zo oncontroversieel is en erg goed in elkaar zit. Tom Hardy speelt dit perfect. Een rustige, maar boeiende spannende film. 
Enige minpuntje: beide titels zijn niet erg goed gekozen


Erg fijne film om naar te kijken. Zeker één van de beste films van het jaar door zijn oncontroversialiteit en ongecompliceerdheid. ****½



Geen opmerkingen:

Een reactie posten