dinsdag 18 maart 2014

Bye bye Ocean’s Eleven in de Tweede Wereldoorlog en verdwaalde kunststukken

New

Wees gewaarschuwd: dit is geen Ocean’s Eleven in de Tweede Wereld Oorlog. Je wordt door de trailer en in het begin lekker gemaakt met deze waanzinnige cast, maar halverwege kakt deze Ocean’s Eleven-feeling in.
The Monuments Men zijn een team van curators, museumdirecteuren en kusthistorici die de door nazi's gestolen kunstvoorwerpen moeten terug zien te krijgen. Ze krijgen een korte legertraining en worden dan het veld ingestuurd. Ieder lid heeft een juweeltje in gedachten die ze terug willen en gaan met dit doel op pad. Doordat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maakt dit verhaal nog steeds waardevol, maar doordat je die O.E.-feeling hebt, valt hij tegen. Weinig grapjes, niet veel van die heerlijke genialiteit en alleen hier en daar wat grappige/stomme dingen.
Ik denk dat ze het verhaal in zijn waarde wilden laten en de dingen waar ze een grappige twist aan konden geven ook hebben gegeven. Daardoor maakt dit nog steeds een leuke film, maar om thuis lekker op de bank voor je eigen tv te kijken, niet per se op het grote scherm.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten