dinsdag 14 januari 2014

Dagdromen en werkelijkheid

New

Het is lastig om over iets te schrijven over een film waarbij je een gevoel hebt. Dit gevoel is ten eerste moeilijk over te brengen en ten tweede kan je een film dan al gauw voor de ander verpesten.
Ik adviseer dan ook om deze recensie niet te lezen en de film gewoon te gaan kijken.

Ten eerste: laat Ben Stiller als komiek los, anders ga je niet genieten van deze man. Voor mij was het geen probleem: hij doet het fantastisch!
The Secret Life Of Walter Mitty gaat over een introverte man die (dag)droomt over het leven, en dan vooral over zijn crush Cheryl Melhoff (Kristen Wiig). Daar is hij de meest exotisch man die hij op dat moment wil zijn. Tot zijn dagdromen echt worden en hij gedwongen wordt op reis te gaan. Je ziet de man langzaam veranderen, langzaam dat stapje verder zetten en toch zichzelf blijven. De mysterie, echter, blijft erin. De mysterie van zowel Mitty als het verhaal, de toekomst en de uitkomst. Waar Gravity visueel sterk is, maar dat in het verhaal ontbreekt, is hier een perfecte balans: niet te opschepperig, maar zeker om erg van te genieten. De fantastische fantasie van Walter wordt dan ook goed benut.
Luister ook even naar de score. Hij valt niet erg op en is daarom erg goed verweven met het verhaal. Luister je er achteraf naar, kan je de beelden direct weer dromen.

Je moet je niet laten beïnvloeden hierdoor. Vandaar dat ik hem geen cijfer heb gegeven.













Oké, dat heb ik wel gedaan: ****½

Geen opmerkingen:

Een reactie posten