donderdag 23 januari 2014

Russische bad guys en goede choreografie

New

Op de eerste blik is dit een goede spionage thriller, heerlijk om lekker onder uit te zitten en de beelden tot je te nemen. Tot je erover na gaat denken: achteraf besef je dat hij vol zit met clichés.
We beginnen bij het begin van Tom Clancy's Jack Ryan: het verhaal hoe John Patrick Ryan spion werd. Leuk verhaal en je wordt gelijk ingeleid met drama. Nog geen tien minuten later ontdekt hij de russischeViktor Cherevin (Kenneth Branagh, tevens ook de regisseur). Rus Viktor is de bad guy van dit verhaal en wil de grond onder de Amerikaanse voeten vandaan halen door maar liefs twee “aanslagen” te plegen. Dit komt spion Jack te weten door de spannende net-op-tijd-gegevens roof. Als dat maar goed gaat!
Het verhaal valt dan een beetje tegen, de prestaties van Chris Pine (Jack Ryan) en ook zeker Kevin Costner (Thomas Harper) zijn zeer goed. Vechtscènes zijn spannend, je weet niet wat er zo komt en er zitten toch een paar onclichés in. Filmisch goed but not great, Keira Knightly's Amerikaanse accent is af en toe een beetje krom maar de scenario's die Jack Ryan en zijn crew spelen zijn prachtig gechoreografeerd.

Dus gedachten uitschakelen: deze film is heerlijk om naar te kijken maar tragisch om over na te denken. ***


Geen opmerkingen:

Een reactie posten