woensdag 10 september 2014

Ik krijg er honger van! Heerlijk.

Chef
New

Lavacake, Cubanos of zelfs een tosti: wat een culinair genot om naar deze film te kijken. Niet alleen de vaardigheden van Carl Casper (Jon Favreau) en de heerlijke gerechten in deze feelgood movie zijn fantastisch om naar te kijken, maar vooral het genot van El Jefe (zoals Carl Casper wordt genoemd door zijn collega Martin) doet je passie voor koken broeien.

Topkok Casper heeft alle creatieve ruimte in zijn keuken, totdat de belangrijkste voedselcriticus langskomt. Baas Riva (Dustin Hoffman) bemoeit zich ermee en wil het menu gebruiken die het al jaren goed doet. Dit vindt immer het publiek geweldig, waarom creatief doen als je de hits kan gebruiken?
Uiteraard met alle gevolgen van dien: niet alleen vind de criticus het niets, ook nog doet hij er een schepje bovenop door een persoonlijke aanval op El Jefe te doen. Deze trekt dat niet: hij is toch een goede kok? Maar zal hij genot vinden als hij in dat restaurant blijft, voor een baas en zonder echt vrij te zijn?

El Jefe heeft vele kanten: goede kok, vriend, romanticus; slechte vader, slechte echtgenoot, gevoelige man maar vooral erg passievol (hierdoor zou ik bijna weer vlees gaan eten).
Samen met Carl klungelen we met Twitter (erg leuk gedaan, overigens) en groeien we zowel emotioneel als professioneel met hem mee. Erg goede rollen van Jon Favreau, Scarlett Johansson (Molly, de gastvrouw) en John Leguizamo (Martin, de souschef) maar vooral hulde voor Emjay Anthony (Percy, zoon van Carl). Die kindersterren worden met de jaren beter!

Nu is vooral de vraag: wanneer komt het kookboek uit?
****

Tip: vul van te voren je maag, want deze zal zeker gaan rammelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten