zaterdag 7 december 2013

Twee prinsen en een hoop ijs

New

May contain *spoilers*.
It sure is icy. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Misschien een wicked ice queen, een redder in nood, a happy ending? Nee, soort van, obviously. Maar gezien de disneyfilms van de laatste tijd is dit een verhaal die goed in elkaar zit, minder voorspelbaar is en terug gaat naar de oude het-verhaal-is-serieus-maar-de-bijpersonen-maken-het-grappig soort verhaal. Deze bijpersonen zijn vaak dieren. Dit keer ook, maar wordt bijgestaan door de onnozele Olaf, een sneeuwpop 'who likes warm hugs'.
In deze film zijn er maar liefs twee handsome princes, waarvan één daadwerkelijk (HANdSome) een prins is. Binnen tien minuten is Princess Anna (Kristen Bell) hoteldebotel. Compleet gestoord, maar ook wel een beetje lief, want ze lijken zo perfect samen!
En dan komt, nadat Elsa (zus van Anna, koningin en Idina Menzel) heel Arendelle onder een constante sneeuwwolk heeft bedolven, een niet-zo-erg-prins-like Kristoff ten tonele. Verplicht opgescheept, maar de verwachte spark slaat niet over: ze heeft nog altijd prins Handsome – ehm, prins Hans bedoel ik – in haar hoofd. Maar terwijl je zit te kijken ben je benieuwd aan welke kant hij precies staat. Hij is slecht. Goed. Slecht. Goed. Terwijl hij geen enkele aanleiding geeft om evil te zijn: hij is liefdevol, goed, grappig, aardig, zorgzaam, een goede leider. Toch blijft de twijfel elke keer weer toeslaan.
Het enige wat mist, is het ware disneygevoel. De spark die maar niet overslaat bij de kijker. De echte magie mist.
Een goed verhaal, mooi gemaakt (3D is ook mooi), maar geen spark helaas.
Daarom krijgt deze film van mij: ***½.

Now in English

Geen opmerkingen:

Een reactie posten